Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4523 spørgsmål og givet 7102 svar de sidste 16 år
2018-10-23T22:46:22: 2018-10-28T23:11:19: 2

Brevkassespørgsmål

Lavt selvværd

Indsendt af pige17 år


Hej UngZone, 


Lige siden 7. klasse har jeg døjet en del med lavt selvværd og selvtillid. Jeg går nu i 1.g og har aldrig rigtig følt mig god nok, og har altid været mega indadvendt når jeg har skulle møde nye mennesker. Hvilket jeg føler virkelig begrænser min læring og chance for at nyde mine gymnasie år, da jeg har virkelig svært ved at åbne mig op for andre mennesker. Jeg vil virkelig gerne udvikle mig personligt, til at være mere åben og ikke så genert mere, hvilket jeg finder rigtig svært. Har i måske nogle gode råd til, hvordan man kan lære at elske sig selv, forhøje sin selvtillid og ikke hele tiden være så selvkritisk? Det fylder nemlig rigtig meget i min verden, og jeg tænker konstant over det. 


På forhånd tak.

pige
Uddannelse

Uddannelse

Se flere

Besvarelser

2018-10-27T16:49:59 1
Maja

Kære anonyme, 

Du skal for det første vide, at du slet ikke er alene med disse tanker, du har om dig selv! Der er rigtig mange som oplever det samme, du gennemgår og har gennemgået de sidste par år. 

Jeg vil råde dig til at acceptere dig selv som den du er, hvilket kan lyde svært. Men man skal ikke sammenligne sig selv med andre, uanset alder - slet ikke via de sociale medier! Men derimod sæt pris på den du er, for det er med til at gøre dig unik. Det bedste du kan gøre for dig selv og din selvtillid er at rose dig selv, find vinkler/ting/værdier osv. der er med til at gøre dig smuk, og ros dem, på et tidspunkt vil de udvikle sig til at disse vinkler/ting/værdier fylder mere end det negative, du finder ved dig selv. 

Jo mere slip du giver på dig selv - ved at flytte grænser og fokusere på det positive ved dig selv, jo mere vil du udvikle dig. Det er det samme som at se glasset halvt fyldt, frem for halvt tomt. 

Det med at møde nye mennesker, og at du føler dig indadvendt - kast dig ud i det! Der er ikke andet at gøre end at flytte grænser på dette punkt. Opsøg dine klassekammerater, find emner i eventuelt har tilfælles, spørg ind til dem og dermed virker du ikke så indadvendt. Jo mere du øver dette, jo bedre bliver du til det. 

Håber dette kunne hjælpe dig!

Kærligste hilsner, Maja

2018-10-28T17:39:11 1
Zhino

Kære du,

Jeg vil starte med at sige, at du endelig ikke må tro, at du er alene om at have den følelse. Det er de fleste af os, der oplever det - specielt i gymnasieårene. Og selvom det kan føles som om, at det definerer ens personlighed, så er det vigtigt at vide, at det slet ikke er tilfældet.

Det er, som du også selv skriver, noget man kan arbejde med. Et godt råd til at lære at elske sig selv og forhøje sin selvtillid er først og fremmest at finde ud af, hvad der får dig til at føle det godt med dig selv. Det er ligegyldigt hvad det er, men bliv opmærksom på, hvordan du føler, når du gør ting. Jo mere du gør de ting, du nyder og har det godt med, des mindre tænker du på det, du ikke bryder dig om. Det hjælper også at kigge mere positivt på de ting, man måske ikke rigtig kan lide ved sig selv, og lære at elske det ved at erkende, at det er med til at gøre dig unik og anderledes. Og det er faktisk ofte sådan, at de ting man ikke selv kan lide, er det andre bedst kan lide ved en. 

Alle kan blive slevkritiske og hårde ved sig selv, men det er vigtigt ikke at lade dette definere, hvem du er. For du kan til enhver tid tage kontrol over dine tanker og bestemme, hvad og hvem du er. Tanker er ikke fakta, og derfor kan de ændres til enhver tid. 

Hvis du tænker, at du har brug for mere konkrete råd til at blive mere selvtillid, synes jeg personligt, at det kan hjælpe at tvinge sig selv til at gøre det, der ellers virker grænseoverskridende, fordi man ofte oplever, at det slet ikke er så slemt. Det kunne fx være at gå op til nogle af dem fra din klasse, du ikke taler med ret ofte, og starte en samtale. Det kan også være at spørge nogle fra klassen, om ikke de har lyst til at komme over til en filmaften en dag eller måske tage ud og få noget at spise sammen?

Små skridt kan føles rigtig store, og det er bare med at kaste sig selv ud i det. Håber det hjalp lidt :)

Venligste hilsner

Zhino

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om uddannelse

Andre alternativer til medicin

Hej,Jeg færdiggør hf hertil sommer, hvor jeg har biologi b og mat b. Jeg er meget interesseret i b...

hvordan talkler man bøller

Jeg er lige gået op i 4.b og nu er der en ved navn M der har slået mig 19 gange i det her skole å...

Gymnasie - Hvad er mine muligheder?

Hej jeg er en pige der går på 3 g i gymnasiet, og har valg matematik på a-nieavu og det var en fe...

nedladende lære

Hej brevkasseJeg er 14 år og går i 8 klasse. Jeg har en lære som længe har været meget nedladen...

Gymnasie skift, er det overhovedet muligt?

Hej UngzoneJeg står i den ulykkelige situation ikke at vide hvad mine muligheder er. Jeg går lige ...

Smidt ud af gymnasium

Hej brevkasseJeg er en pige på 18 år som snart fylder 19, jeg går lige nu i 2g stx og har 5 uger ...

Skoleskift

hej ungzone Jeg har besluttet mig for at skifte skole og jeg er glad for beslutningen men jeg e...

Nervøs for det sociale og mundtlige på gymnasiet

Jeg er en pige på 16 år som er genert og lider også af social angst (ikke en slem grad), på min ...

Droppet ud af efterskole

HejJeg er idag droppet ud af min efterskole på grund af en masse ting men også bare fordi jeg ikke...

"Jeg elsker brevkassen, og den har hjulpet mig meget"

- Anonym