Indsend dine spørgsmål

Vi står altid klar til at hjælpe dig

Skriv til brevkassen

100% anonymt · 100% gratis

Vi har modtaget 4536 spørgsmål og givet 7107 svar de sidste 16 år
2023-12-19T10:13:29: 1

Brevkassespørgsmål

Har fået klamydia, men har kun været sammen med min kæreste

Indsendt af pige19 år


Hej Brevkasse

Jeg har netop fået besked fra min læge, at jeg er blevet testet positiv for klamydia. Dette undre mig meget, da jeg kun har været sammen med min kæreste. Min kæreste og jeg har været sammen i 14 måneder nu, og haft sex i 16 nok. Det er dog først i maj måned vi begyndte at dyrke ubeskyttet sex, efter jeg fik min spiral sat op. Hvor jeg så også fik taget en negativ klamydia test. Min kæreste er aldrig blevet testet, hvilket jeg kan kigge tilbage til nu, og tænke er dumt. Jeg har hørt at klamydia kan ligge i dvale i 1-2 år, og langt fra alle mænd oplever symptomer. Så er det rent tilfælde jeg har klamydia nu, og min kæreste har haft det uden at vide det i over 1,5 år, eller har min kæreste været sammen med en anden

Tak for at læse med

pige
Sex og samliv

Sex og samliv

Se flere

Besvarelser

2024-01-19T02:15:42 2
Kirstine

Hej med dig

Det er forståeligt, at du er bekymret og forvirret over situationen. Klamydia kan faktisk være asymptomatisk, hvilket betyder, at man ikke oplever nogen symptomer, selvom man er smittet. Det er også muligt, at klamydia kan ligge i dvale i kroppen i lang tid, før det bliver opdaget.

Det bedste, du kan gøre, er at tale med din kæreste om sitationen og opfordre ham til at blive testet. Selvom det kan være svært, kan det være rart for dig også at snakke med din kæreste om, hvor det kan stamme fra - på den måde kan du få afklaring. Da det netop er en kønssygdom som kan være i kroppen i lang tid før opdaget behøves det ikke nødvendigvis betyde at han har været sammen med en anden mens han har været sammen med dig. 

Det kan uanset hvad godt være en svær situation at stå i, og det kan være rart at tale med nogen som du stoler på - det kan være nogle tætte venner. Det kan hjælpe dig at have nogen som kender dig som kan støtte dig så du ikke er alene. 

De bedste hilsner, 

Kirstine

Vær opmærksom på: Disse svar skal kun ses, som ekstra råd, set fra en ungs synsvinkel. Svarene i denne brevkasse er skrevet af unge og kan IKKE sidestilles med professionel rådgivning. Hvis du tror du har en sygdom, eller hvis du har psykiske problemer, skal du gå til din læge og/eller snakke med en voksen du stoler på. Find yderligere hjælp disse steder.

Har du et godt råd?

Flere spørgsmål om sex og samliv

"først tak for en rigtig god side, I har hjulpet mig igennem mange ting bl.a. at stoppe en spiseforstyrrelse, så tusind tak for det"

- Anonym